Yaşam Koçluğu

Yaşam Koçluğu

Yaşam Koçluğu; bireyin kendini “bireysel gelişim” yönünden daha iyi tanıma, değerlerini – farklı potansiyellerini keşfetme ve  bunları hedefine giden yolda uygulama becerilerini geliştirme sürecidir.

Koç kimdir?
  
Koç; bireyin “gerçekliğine saygılı” çözüm odaklı “profesyonel dost”tur.
Müşterisinin gerçekliğini önyargısız kabul eder.
O´nun gelişebileceğine ve hedeflerine ulaşabileceğine inanır.
Bireyin hedefi yönündeki farklı seçenekleri bireye farkettirebilen kişidir!

Neden Yaşam Koçluğu? Günümüzde teknolojik gelişim çok hızlı olmakta, buna bağlı olarak insan ihtiyaçları da hızlı değişim göstermektedir. Kurumlarda görev yapan, organizasyonları oluşturan ve yürüten bireylerin bu hızlı değişime ve yeniliğe ayak uydurması gerekmektedir. Yaşam alanları arasında uyum ve denge sağlama sürecinde bireysel ve kurumsal koçluk hizmetine ihtiyaç duyulmaktadır. Kısaca değişim süreçlerinde koçluk hizmeti gereklidir.

Helen Keller´
in dediği gibi:“Eğer bütün insanlığı uyandırmak istiyorsanız, bütünüyle kendinizi uyandırın. Dünyadaki acıları bitirmek istiyorsanız, içinizdeki karanlığı ve negatif enerjiyi yok edin.
Aslında, dünyaya verebileceğiniz en büyük hediye, kendi değişiminizdir.”
 
Bireysel Yaşam Koçluğu; Bireyin kendisiyle ilgili ( huzur, mutluluk, sadelik, özgüven, pozitif düşünce, özsaygı, denge, başarı,özdeğer, motivasyon vb.) değişim ve hedeflerini gerçekleştirme becerisi kazanma sürecine yapılan koçluktur.


Etkin Koç´ların  özellikleri nelerdir?
 Egosunu susturabilme, aktif dinleme, objektif gözlem, duyusal keskinlik, güçlü soruları doğru yerde, doğru şekilde ve doğru zamanda sorma, olumluya odaklanabilme, nitelikli düşünebilme, çözümleri farkedebilme ve aktarabilme gibi etkin koçluk becerilerini içselleştirmiş, öğrenmeyi ve paylaşmayı önemseyen kişilik özelliklerine sahip olmalıdır.

Koçluk nasıl işler? Koçluk çalışmasını arabayla yolculuğa çıkmaya  benzetirsek;  direksiyonda bireyin kendisi vardır. Koç ise, yanındaki koltukta oturan güvenilir, olumlu, becerileriyle rahatlatan, keyifli bir yol arkadaşıdır. Gitmek istediği yeri (hedefi) belirleyen sürücünün kendisidir. Yola çıkmadan önce, yolculukla ilgili durum birlikte gözden geçirilir.  
Hedefin bireysel anlamı, isteklilik, olacağına inanma, engellerin neler olabileceği, bunların nasıl ortadan kaldırılacağı, çevredekilerin bu yolculuktan nasıl etkileneceği, kazanımlar ve riskler hepsi gözden geçirilir. Yolculuğun tasarımı, mola yerleri, süreleri, nelerin yapılacağı ile ilgili strateji  geliştirilir. Eylem planı doğrultusunda koçluk görüşmeleriyle hedefe ulaşılır.

Koçluk çalışmaları
;Koçun koçluk becerileri, müşterinin hedef ve potansiyeliyle birleşince sinerjik etki yaratmasıyla; bütünsel anlamda yaşam alanlarına  değer katan çalışmalardır.

Yaşam Koçluğu;  bireyin yaşam alanlarıyla ilgili  hedefleri doğrultusunda istenen değişimi ve olumlu gelişimi amaçlayan, belli bir süreci kapsayan, çözüm odaklı çalışmadır. 

Kısaca; Yaşam Koçluğu ile “Yaşamınızın Lideri “ olma fırsatını yakalarsınız!


Not: Bu çalışmalar Zihin Sağlığı Yerinde olan bireylerle yapılır.

Online Seans Talebi