Zafere Ulaşmada Hayaller

Zafere Ulaşmada Hayaller

Hayal kurmak, hayallerinin peşinden gitmek, hayalci olmak…

Çocuklar küçükken hayal kurmayı, hayalci olmayı çok güzel başarırlar. Çünkü doğaları gereği (sağ beyin ağırlıklı) bu yetileri gelişmiştir.

Büyüdükçe, biz anne-babalar onların  “ayakları yere basan” gençler olmasını isteriz.Böylece onları yaşamın sorumluluklarına hazırlamaya çalışırız.

Evet, ayaklarımız var, yere basmak için, ve de aklımız (özellikle bilinçaltımız) var hayal kurmak için…
Bilincimiz  rahat ve özgür olmayı sever ve de hayallerle beslenir…
Uzaklara gitmek,  değişik yerler görüp, farklı kültürleri yaşamak, olmayacak gibi gelen şeyleri düşünmek, gözünde canlandırmak, resmetmek ya da notalara dökmek…

Sınırlamalar, dayatmalar, sıkışmışlık hissinden uzak, hayal ettiklerine ve istediklerine doğru yol almak… Çocuklar, doğumdan itibaren,renkleri değişik sesleri, müziği, beden dilini anlamayı ve tüm bunları kendi hayal dünyalarında zenginleştirmeyi bilirler. Sözcükleri anlamayabilirler ancak bedenimizin ne dediğini çok iyi anlarlar.
Mevlana´nın dediği gibi: “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler.”

Einstein ise, “Hayal kurma bilgiden daha önemlidir. Çünkü bilgi sınırlıdır. Ancak hayal kurma tüm dünyayı kapsar. “ demiş.

Ulu Önder  M. Kemal Atatürk: “Zafer, Zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise, Başaracağım diye başlayarak, sonunda Başardım diyebilenindir.”  sözüyle zafer ve başarıya nasıl ulaşılacağının  yolunu göstermiştir.

Küçükken biz anne-babalar çocuklarımızı daha konuşmadan anlamayı biliyoruz  da, biraz büyüyüp, konuşmayı öğrenince onların bizi anlamasını bekliyoruz. Sanki konuşmakla her şeyi anlatıyor ya da anlayabiliyoruz gibi.

Etkili anne – baba olarak çocukları  daha iyi anlamak  ve onları Zafer ve Başarıya götürecek hayal kurmaya devam etmelerini sağlamak için ne mi yapabiliriz?

Bir yandan ayaklarımız yere basarken, yani içinde bulunduğumuz gerçekliğimizi yaşarken, doğuştan sahip olduğumuz, çocuklarımızla  ortak dilimiz olan “HAYAL KURMA” yetilerimizi  geliştirebilir ve onlarla daha çok şey paylaşabiliriz.

Bugün “Zafer Bayramımızın 91. Yıldönümü”.
Bu Zafer’i hayal eden, strateji geliştirerek kahraman silah arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirerek tarihe imza atan bir Lider’in evlatları olarak bizler neleri hayal edip, çalışarak hayata geçirebiliriz?…

Sağlık ve mutlulukla Nice Zafer’lere …

 

Bu yazıyı paylaş

Profesyonel Destek İçin

Bize Ulaşın

Online Seans Talebi