Yaban Kazı Liderliği

Yaban Kazı Liderliği

Yaban Kazlarından Liderliği modelleyebiliriz!

Yeter ki (öğrenmeyi) isteyelim!

Doğadaki her şeyden, her insandan, her hayvandan, her olaydan öğreneceğimiz çok şey olduğunu görürüz.

Yaban kazları “V” şeklinde uçarlar. Bu şekilde uçtuklarında, uçan her kuş kanat çırparak, bir hava akımı sağlıyor. Böylece “V” şeklinde uçan kaz grubu, birbirlerinin kanat çırpışları sonucu ortaya çıkan hava akımını kullanarak uçuş menzillerini yüzde yetmiş oranında uzatıyorlarmış. Yani tek başına gidebilecekleri maksimum yolu grup halinde neredeyse ikiye katlıyorlarmış.

Ailece, bir grup olarak, kazlar gibi “liderlik” becerileriyle uçmayı seçtiğimizde; birbirimizden hız ve haz alarak  hedeflerimize daha kolay ve çabuk erişebiliriz.

“V” grubunun başında giden kaz hiç bir hava akımından yararlanamadığı için, diğerlerine oranla daha çabuk yoruluyor. Ve de yorulunca en arkaya geçiyor, bu kez hemen arkasındaki kaz “lider” konumuna geçiyor. Bu değişim sürekli yapılıyor; böylece her kaz, grubun her noktasında yer almış ve aynı oranda yorulmuş oluyor.

Ailede sürekli “lider” konumunda kalmak da insanı yorar. Bunun farkındalığıyla yeri ve zamanı geldiğinde liderliği çocuklarımıza bırakmaya hem istekli, hem de becerikli olmak gerekiyor.

Anne-Baba Liderlik Becerilerinizi geliştirmeniz dileğiyle…

Bu yazıyı paylaş

Profesyonel Destek İçin

Bize Ulaşın

Online Seans Talebi