İletişim ve Koçluk

İletişim ve Koçluk

“İnsanlarla ilişki kurma yeteneği, şeker ya da kahve gibi satın alınabilir bir şeydir. Ve ben bu yeteneğe her şeyden daha fazla bedel öderim.Güneşin altındaki her şeyden daha fazla.” John D. Rockefeller

Yaşam alanlarımızın birçoğunda yeralan ve bizi duygusal ya da zihinsel anlamda en çok etkileyen insan ilişkilerimizdir. Kendimiz, çocuk, birey, eş, iş arkadaşı, çalışan, yönetici, anne-baba, komşu kimliklerimizin hepsinde insanlarla iletişim halindeyiz.
İletişimlerimizin kalitesi ilişkilerimizi, bu da yaşam enerjimizi, motivasyonumuzu, başarı ve mutluluğumuzu etkilemektedir.
İletişim becerilerini geliştirmek, bireyin kendisi ve diğer insanlarla olan ilişkilerinin daha doyumlu hale gelmesini, bu da bütünsel anlamda  yaşamından memnun olmasını sağlar.

İlişki ile ilgili hedeflerde değişim genellikle diğer insanların tutumlarında beklenmektedir. Ancak çoğu zaman bu değişim gerçekleşmemektedir… Çünkü diğer insanlar da  değişimi sizden bekliyordur.

Hayalini kurduğunuz ilişkiyi yaşayabilmeniz  için sizin iletişim becerilerinizi geliştirmeniz daha gerçekçi ve yararlı bir yaklaşımdır. Etkili iletişim becerilerini içselleştirmeniz yönünde gerek bireysel koçluk çalışmaları, gerekse temel koçluk becerileri ya da etkili iletişim becerileri eğitimleri çok verimli olmaktadır. Bunlardan hangisinin seçileceği, bireyin isteğine ve özelliklerine uygun olarak ön görüşmelerde belirlenir.

Bireysel koçlukta; ulaşmak istediğiniz  “ etkili iletişim = mutlu ilişki” hedefinize kendi bütünsel gerçekliğiniz ve değerleriniz doğrultusunda strateji belirleyerek emin adımlarla ilerlersiniz.

İletişimlerini “etkili” hale getirmek isteyenler

Kendisi ve çevresiyle barışık “daha uyumlu ilişkiler”i hayal edenler

Aile, eş, iş ve diğer arkadaşlarıyla nitelikli birliktelik yaşamak ve sürdürmek,

Özel yaşamda mutluluğu ve işinde başarıyı birlikte deneyimlemek,

Yaşam doyumunu ve yaşam enerjisini artırmak isteyenler…

Kendini anlamak ve diğer insanlarla anlaşmak isteyenler ! 

ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ için Koçluk Hizmetlerimizden Yararlanabilirsiniz…

Bu yazıyı paylaş

Profesyonel Destek İçin

Bize Ulaşın

Online Seans Talebi