Bireysel Gelişim Yolculuğu

Bireysel Gelişim Yolculuğu

Bireysel gelişim; bireyin özünde yeralan  bazı yeteneklerini  bilinçli olarak   geliştirme çalışmalarının tümüdür.  Kişinin kendine güven duyması,  mutlu olması, iş performansının artması, daha sağlıklı bir yaşam  ve doyumlu sosyal ilişkilerini sürdürebilmesi bireysel olarak gelişimine verdiği önem oranında  gerçekleşmektedir.

Bireysel gelişim yolculuğu; bireyin kendisini ulaşmak istediği (fiziksel, mental, duygusal anlamda) “daha iyi versiyonuna” taşıma yolculuğudur.

Bu öyle bir yolculuktur ki  nereden başlarsa başlasın, bütünüyle  insanı olumlu yönde etkileyen, keyif veren, kendini iyi hissettiren, değerini artıran  bir çalışmadır.

Bireyin yaşam kalitesini artırmaya yönelik  düşüncelerinde başlayan  gelişim, davranışlarına, alışkanlıklarına ve sonunda  kişiliğindeki  gelişime yol açar.

Aynı ailede doğdukları halde, çok farklı özellik ve kişilik yapısına sahip kardeşlerin olduğunu hepimiz gözlemlemişizdir. Aile  aynı, çevre aynı olsa da (kaldı ki zaman içerisinde bunlarda da değişim doğaldır.) farkı yaratan her bireyin “özel” olduğudur. Özünde yeralan bireye ait yetilerin, algı ve öğrenmede kullanılan duyu kanallarının farklı oluşu, bireyin diğerlerinden tamamen farklı görmesi, hissetmesi ve işitmesine yol açar.

Bireysel gelişimden söz edebilmek için öncelikle bireyin kendini  farklı yönleriyle tanımaya istekli olması gerekir. Nasıl ki her insan boy, kilo, saç – göz rengini biliyorsa,  bilmediği yönleri olduğunu da varsayarak  kendini keşfetme ve gerçekleştirme yolculuğuna çıkabilir.
Kendinize değerli bir armağan verin,  Bireysel Gelişim Yolculuğuna çıkın!

İyi keşifler, Sağlık ve mutlulukla… Dr MK 

Bu yazıyı paylaş

Profesyonel Destek İçin

Bize Ulaşın

Online Seans Talebi