Baş – Başa Olmak

Baş – Başa Olmak

Birine zamanını, benliğini  (fiziksel, zihinsel, duygusal) bütünüyle ayırdığın ve  kişiye “benim için özelsin! “ mesajını taşıdığı için önemlidir baş-başa olmak!.

Ve bu yüzden değerlidir  baş –başa olunan anlar…

İnsan olmanın farklılığı ve üstünlüğüdür  “düşünebilme yetimiz”.  Bunu başımızla özdeşleştirdiğimiz için değer verdiğimiz kimselere ”başımın üstünde yerin  var ”, “sözün başım üstüne “ diyerek  O’na verdiğimiz değeri  iletiriz.

Anlamlar ; “bireye özgü” zihinsel olgulardır. İki bireyin anlaşması, ya da anlaşmaması çoğu zaman anlamların aynı şeyi  ifade etmesi  ya da etmemesine bağlıdır.

Diğer kurumlarda olduğu gibi, evlilikte de  “anlamların yakınlaşması” çiftleri birbirine yakınlaştıran bir etki oluşturur. Evlilikte birey olarak farklılıklarımızı korumakla birlikte, mutlu bir birlikteliği sürdürebilmek için  “ortak değer”lerin  anlamlarının “ortak payda” da  eşitlenmesi çok önemlidir.

Baş- başa olmak demek;  “nitelikli birliktelik” demektir.

Eşlerin baş-başa  olması;  gözlerin, kalbin, beynin, kısaca duygu ve düşüncelerin  yakın olması  anlamını taşır ve birlikteliğe (nitelik) değer katar.
Çoğu erkek için “birliktelik”;  aynı ortamda olmak, arkadaşlarla ya da akrabalarla evde ya da dışarıda birlikte olmak, birlikte maç ya da tv  izlemek  anlamını taşıyabiliyor. Böyle olduğunda, kadın için  “birliktelik” “nitelikli“ anlamı taşımadığı için eşler arasında anlaşmazlık görülebiliyor.

Baş-başa olmanın sizin için anlamı ne?
Eşiniz ya da arkadaşınız için anlamı ne (neler ) olabilir?
Farkındalıkla farkettiğinizde ilişkilerinizde neler değişir?

İyi keşifler, Baş – Başa, Sağlık ve mutlulukla…

Bu yazıyı paylaş

Profesyonel Destek İçin

Bize Ulaşın

Online Seans Talebi