Annelik Bir Kariyerdir

Annelik Bir Kariyerdir

Ve bu; kadının yaşamı boyunca sahip olacağı, emekliliği “gönüllü olarak” düşünülmeyen bir kariyerdir.

Kariyer, seçilen bir iş yolunda ilerlemek, böylece daha fazla deneyim kazanmak, yeteneğini artırmak, daha fazla sorumluluk üstlenmek, daha fazla saygınlık elde etmektir.
Her kadın, bu kariyerin müstakbel adayıdır.
“Mutlu anne” olmanın sırrı; öncelikle kariyer yapmanın sabır, emek, özveri, alınteri, göz nuru ve yıllar süren bir çalışma olduğunun bilinciyle bu kariyere başlamaktır.
Yani, öncelikle zihinsel olarak ve yürekten gelen bir tutkuyla, bu kariyere “GÖNÜLLÜ” olmak gerekir. Çünkü o zaman karşılaşılan zorluklar kolayca atlatılır, çözüme daha kolay ulaşılır ve
ana odaklanarak, birlikteliğin keyfi duyumsanabilir.
Kadın, hamile olduğunu öğrendiği andan itibaren “ANNE”liğe hazırlanır.Bedensel, zihinsel, ruhsal, hormonal ve sosyal anlamda bu yeni kariyerine uyum sağlamak için
değişim ve dönüşüm gerçekleştirmek durumundadır. Çünkü, yeni bir canlıyı dünyaya getirecek olmanın sorumluluğu, bireysel farklılıklar gösterse de her kadını etkisine alır.

Burada anne adayının “BİLİNÇ” “DUYGU” “FİZİKSEL BEDEN” “SOSYAL ETMENLER” ve “EKONOMİK DURUMU” sorumluluğu ve kariyeriyle  ilgili gelecek kaygısı olup olmamasını etkiler.

Her kadın Annelik Kariyerinde başarılı olmak ister. Ancak başarıya yüklenen anlam ve gerçekleştirme şekilleri aileye göre farklılıklar gösterir. Bu nedenle ANNELİK KARİYERİ oldukça spesifik özellik arzeder.

ANNELİK KARİYERİNİZDE;

SAĞLIKLI, MUTLU ve BAŞARILI OLMANIZ DİLEĞİYLE…

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!               Dr MK

Bu yazıyı paylaş

Profesyonel Destek İçin

Bize Ulaşın

Online Seans Talebi